Gastouder Pinguïns

Betrouwbare Oppas voor Kinderen tussen 0 - 4

Pedagogisch Beleidsplan

veilig thuis

Gastouder Pinguïns werkt volgens het Pedagogisch Beleidsplan

Visie

Het belang van het kind staat altijd voorop. Een kind heeft genegenheid, ritme en regelmaat en uitdaging nodig voor de ontwikkeling. Bij gastouderopvang Pinguïns word dit geboden in een veilige en vertrouwde omgeving. Het is een opvang met een huiselijke sfeer. Er is ruimte gecreëerd voor de kinderen om zich onbevreesd en vertrouwelijk te ontwikkelen met begeleiding van de gastouder. Uw mening en ideeën zijn belangrijk, daarom is er in mijn gastouderopvang de ruimte om bij de overdrachten ideeën uit te wisselen en word er rekening gehouden met uw wensen in de dagplanning.

Wensen in de Dagplanning

Voldoende mogelijkheden bieden op motorisch, creatief en intellectueel gebied Bij gastouderopvang Pinguïns wordt er altijd op een rustige en vriendelijke manier met de kinderen gesproken. Tijdens de activiteiten word er altijd positief gestimuleerd. De kinderen krijgen activiteiten aangeboden op hun leeftijdsniveau en daarin bied ik ook variatie. Ze worden daarbij aangemoedigd in hun kunnen. Het resultaat van de activiteiten is bij de opvang niet het belangrijkst maar de stimulans om motorisch bezig te zijn en vooral het hebben van plezier.

Overdracht van Waarden en Normen

Kinderen hebben duidelijke regels en grenzen nodig. Dit zorgt voor een veilige omgeving en een duidelijke verstandshouding tussen kind en gastouder. Ik bied een omgeving waarin de kinderen leren communiceren in hun conflicten met elkaar en waarin er met respect met elkaar gesproken wordt. Er sprake is van beloning en ook een duidelijk beeld van actie en gevolg voor het maken van verstandige keuzes.

Veiligheid

Het huis voldoet aan de veiligheidsnormen voor goed gastouderschap. Er is een risico inventarisatie uitgevoerd en ik voldoe aan de kwalificatie eisen als gastouder. Het huis is aangepast voor een veilige omgeving. Dit houd in:

checkmark1Rookmelder-brandblusser   checkmark1Stopcontactbeveiliging  checkmark1Gekeurd Vluchtplan